Mondiaal eerbetoon voor Belgische biercultuur

13 december 2016
masteradmin

Mondiaal eerbetoon voor Belgische biercultuur

is een ontdekkingsreis doorheen de Belgische biercultuur. Van riddermonnik Arnoldus van Tiegem wordt wel eens gezegd dat hij zijn volk leerde brouwen. In dezelfde streek legde keizer Karel IV ook de basis voor de hedendaagse diversiteit aan brouwwijzen.

Vanuit Arnoldus geboorteplaats Tiegem vatten wij onze biertrip aan naar de door hem gestichte Sint-Pietersabdij in Oudenburg. Onderweg ontdekken wij hoe kruiden, hop en andere bewaarmethoden kleur en smaak hebben gegeven aan de Belgische biercultuur net zoals er vanuit het middeleeuwse Brugge werd bepaald hoe bier moest worden gebruiken. Vanuit de middeleeuwen naar de 21e eeuw is slechts een kleine stap in Brugge, waar het Brugse Beer Museum één van de meest a-typische biermusea wereldwijd is. Met een iPad Mini en een hoofdtelefoon kuier je langs diverse wandpanelen en voorwerpen die zijn uitgestald alsof het een kunstgalerij is.

Prijs: vanaf 119€ – prijs obv 50 personen inclusief transport en geselecteerde maaltijd(en)
Toeslag bij lagere bezetting op aanvraag – Persoonlijke begeleiding mogelijk – Specifieke wensen kunnen op verzoek worden verwerkt.